torsdag 27 november 2008

"Bärböckerna" av Eva och Annica"


Det här är förresten omslaget till den bok två tredjedelar av Emma Vall - Eva och Annica - just nu arbetar med. Det är Lotta Kühlhorn som gjort det här omslaget liksom de tidigare. Hon är suverän!!!!
I bärböckerna har vi med recept - handlingen utspelar sig bland annat kring en italiensk restaurang i Östersund. Har någon ett bra recept med lingon blir vi glada om vi får låna det!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Julsill med lingon

tar bara 20 min

500 g urvattnad sillfilé
15 svartpepparkorn
2 röda lökar
3 dl vitvinsvinäger
3 dl råströsocker
3 dl vatten
1 dl rårörda lingon

Krossa svartpepparkornen. Skala o skiva rödlöken.
Koka upp vinäger, råsocker o vatten och låt det koka några minuter tills sockret smält. Tillsätt svartpeppar, rödlök o lingon och låt lagen kallna.
Skär under tiden sillen i bitar. Lägg den i en burk och skeda över lagen. Täck över och låt stå svalt i ca 1 dygn.
Sen MUMS, och den här sillen går ju bra närhelst man vill äta sill. Inte bara till jul.

Helena Öberg sa...

Fint omslag!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Maria! Det receptet går direkt in i boken!!!
Kram/Eva