måndag 8 februari 2010

Debutant?

Jag har ju skrivit en psykologisk spänningsroman som kommer ut den 14 maj.
Jag ska således skriva ett debutantporträtt till en annons i Svensk Bokhandel där sommarböckerna presenteras.
Vi tar det igen: debutantporträtt.
Så enligt diverse mystiska regler så räknas inte en självbiografi som en … bok?
Och inte den här heller?

4 kommentarer:

Pernilla sa...

Det förstår du väl Sandra att de där böckerna inte gills. ???? Hur tänker de?

Victor Estby sa...

Det där debutantandet verkar vara ganska godtyckligt. Men man får väl se det som ett plus att man får extra uppmärksamhet en gång till, antar jag. Och ibland undrar man om Svensk Bokhandel har så mycket koll som de utger sig för att ha.

Anonym sa...

Som förlaget sa när Maskrosungen släpptes: "Det brukar inte vara några större tidningar som recenserar självbiografier, inte om man inte redan är känd."

Är det Svensk Bokhandel som bestämmer? Känns mer som att det är en outtalad regel, precis som att du inte bör kalla dig författare förrän du skrivit två böcker, osv.

Victor Estby sa...

Jo, visst har förlaget sitt finger med i detta. Liksom övrig media. Och läsare och andra författare. Syns du inte så finns du inte. Liknande tongångar hördes kring höstens författarmanifest: "Vilka är de där? Aldrig hört talas om dem". Nu har nog många av dessa döva människor nog svårt att undgå Anne Swärd. Hon framstår också som en debutant, trots att hennes senaste bok är den tredje i ordningen.
Men det är klart att Svensk Bokhandel också måste bestämma lite över sin egen debutantpresentation. Konstigt vore ju annars.